lördag 20 januari 2018

Lördag 20 januari 2018. Men nu är väl alla dagar likadana i alla fall!

"Ingen dag är den andra lik", brukar jag säga! "Där ljög jag igen," som hon sa, Pippi.
Tre likadana dagar efter varandra  har det nu varit." Grått ute, grått inne." Långt ifrån det som stod på väggbonaden i mitt barndomshem. Den var handbroderad och på den kunde man läsa:" SOL ute, SOL inne, SOL i hjärta och SOL i sinne!" Och visst är det märkligt att barndomens dagar bjöd på så mycket sol!!!

Men nu ska jag "ta konen vid hornen" och ta tag i "Forntiden" innan jag slarvar bort den igen.
Efter vad jag kan se så har jag avverkat första veckan i januari år 1997. Tiden går och jag ville hinna ifatt Nutid innan jag går in i en annan tid.

Året var alltså 1997. Jag hade nu hunnit med att bo i min lilla villa i närmare tre år. Ung och rask med aptit på livet. Endast 70 år gammal.
Ser i Dagboken att jag som "klassmormor" fortsatte i Mikaelsskolan och gick dit så ofta jag kunde. På den tiden var det fler svenska barn än invandrade.
Jan,8 tog jag buss tillk Brickebacken för bönemöte med vänner och besök hos vår vän Ralf.
Barnvakt på kvällen. Elsemarie och Lasse i kyrkan. Ledarträff tillsammans med nykomna pastorn.

Dagarna fortsätter jag med att hjälpa till med undervisning i skolan tillsammans med läraren Lena Söderling. På kvällsträff med Göran och Marianne, Gullan och Arne, Ulla Josefsson, Leo och Laura på Toringsgatan.
Jan. 13. Bönemöte hos Ingrid och Folke Sandin, Anna och jag. Linn och Filip har feber och mamma tar barnledigt från skolan. Kristin hälsat på då promenad stod på schemat. Vi är goda vänner och trivs tillsammans.
Jan. 18. Gurli Holmer tog sin morgonpromenad och fikade hos mej,
Mattias, civilingenjören, fått jobb i Tranås. ( har jag tydligen glömt eller också kom han aldrig iväg??)
Jan. 19. Jonas flyttar hit för en tid.Kerstins och Awads hund Lisa har fått 12 valpar varav 11 lever och ska nu filmas. Kristin kom före skolan och hann äta frukost här. Lennart och Lasse fick kroppkakor till lunch.Hämtade Linn och Filip på Dagis. Gossen är full av energi medan Linn helst vill sova i tvillingvagnen.
Jan 21.Vaknar vid 6-tiden varje morgon! Lennart och Lasse ätit lunch här. Julsakerna nedplockade. Jag åkt till Skrankebol. Ulla är i Härnösand denna vecka, Räntan på huslånet gått ner från 9,65% till 6,65% FANTASTISKT  står det i boken. Jag bakar bullar och massor av tekakor. Tar bussen 17.40 till Örebro. Promenerar hem. Tar ner julgardinerna och putsar köksfönstren!
Åt lutfisk (traditionsenligt) hos Gurli Holmer. Hem och bakade tre kladdkakor till kaffet i kyrkan i morgon. Pratade länge med Margareta Lithell, vän sedan tiden i Stockholm.
Peter Veres här  och ätit utlovade Rårakor till lunch. Skickat brev och slant till en av mina f.d. skyddslingar från soc.Kristin på besök hos farmor.och fått lunch.
Jan.31 Ringde Anders på sjukhuset. Vadbenet knäckt under knät. Operationen krävande men gick bra.

Så drog jag samman dagarna. Att jag skriver om vad som händer beror på att jag tror att jag kan peppa mig själv  när jag känner mej trött och slö. Får se hur jag är i morgon! 
För inte kan väl 20 års åldersskillnad ha SÅ stor betydelse i en kvinnas liv!!! Never!!

Jag hade tänkt berätta om Tobias dramatiska bilfärd i går kväll men jag gör det i morgon för nu är det slut på orken .  Sov Gott mina vänner! Kram till er som orkade läsa! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar