måndag 6 november 2017

Måndag 6 november 2017. Inget att skriva om, så jag tar till Forntiden" igen.

Jag skrev i dag på FB att det skulle bli tidig blogg i kväll eftersom allt har varit lugnt och stilla. "Om detta må jag inte berätta!
Jo, ett telefonsamtal från Inga gjorde mig glad! Inget mer!
Dagen började inte ens bra. Jag vaknade alldeles för tidigt.
Jo en sak hände. Jag hittade ett kollegieblock från år 1996 när jag tog fram min röda plastminneskasse för att i dessa dagar minnas alla block jag skrev från år 1990, när Georg dog och flera år efter det. Tänker ibland att jag ska ta upp den tråden och börja skriva i block för hand igen!
Det jag skrev de där åren var minnesanteckningar, hur jag mådde, brev till Georg och brev till Gud.

Så bra det passade att jag just i dag plockade fram den gömda kassen och,  som första block, fick upp år 1996.  Jag har ej läst ännu men har ju alltid min gamla dagbok att titta i om blocket bara har hemliga skrifter!!

Nu skriver jag ur gamla vanliga dagboken och börjar där jag slutade i går. Jag skriver precis som det står. Söndag 22 december 1996. " Åkte med Elsemarie till Vessels och handlade julklappar.

På kvällen i Hovstakapellet på en fantastisk konsert. Jag rördes till tårar. Inte minst av att se Maria frisk och med en enorm utstrålning leda kören med Sven vid pianot.  Tack Gud!

Så tacksam jag är för mina fyra barn som är mej till så stor glädje tillsammans med sina familjer!!
Avslutade kvällen med att rensa sill på Holmgatan.

Sedan Georg dog hade jag tagit för vana att ibland ta fram flaskan med Rakvatten, som fanns i lådan vid sängen. Lukta på den och gråta lite. Detta för att bearbeta min sorg.
I mitt block kan jag nu läsa att den 22 december kunde jag för första gången känna doften utan att gråta. Det hade nu gått mer än 6 år sedan han dog. Jag ställde flaskan högt upp på en hylla, står det! Förmodligen med något av en lättnadens suck!

Julafton 24 december, tisdag. Lennart fyller 44 år. Mattias 23. Ajajaj! Dålig timening!
Nu återger jag från gamla dagboken. Det står ungefär likadant i blocket.
" Upp före klockan 7. Fikar utan ljus med saffransbröd och pepparkakor.. Inget är sig likt i år. Tid och ork har ej räckt till. Granen är inte klädd. Tänker på alla härliga julaftnar vi haft och känner mig så tacksam.
Skönt att jag inte är ledsen utan ser fram emot en julafton med förväntan.  Det tog alltså 7 år.
Märkligt nog kände jag efter dessa sju år en vändning. En saknad som inte längre gjorde ont inuti mig! Jag talade med alla mina fyra barn i går och känner mig så privilegierad. De är med sina familjer så snälla och omtänksamma. Precis som Georg ville.

Lasse och Elsemarie åkte på morgonen till Hjortkvarn och hämtade Linn och Filip, som varit där sedan i lördags. Därifrån åkte de till Katrineholm för att fira jul hos farfar och farmor. Linn har lite feber har jag hört.

Mattias firar sin 23-årsdag och han är nu, efter sina år av studier i Linköping, klar som Civilingenjör.
Så duktig och så roligt att han är klar nu!!
Jag tänker på alla som sörjer. Särskilt de som upplever första julafton som ensamma.
Tänker på familjen  i Vintrosa, som förlorade sin lilla pojke, som  skulle ha fyllt två år i dag.
Jag ber för alla som sörjer! Och tackar Gud för att smärtan har ett slut! Själv mår jag bra nu och gläds med de mina.

Jag blir hämtad av Fredrik och Martin till Hovsta där Kerstin, Awad, Mikael, AnnaLena,Mattias, Magnus och jag äter julmat och firar julafton tillsammans.
Jag får åka med Fredrik som har lägenhet i stan och sover där. Så kom jag hem till mej.

Juldagen, onsdag. Jag såg julottan i TV.  Ralf ringde och berättade om att han på julafton hade fått besök av son och sonhustru och hade ringt sina övriga barn. Han var så nöjd när han berättade om sin julafton.
Så blev jag av Kerstin hämtad till Frommesta där pappa Awad, alla barnen och den "goa" AnnaLena
hade dukat till fest med Kerstins goda Festkycklingsmiddag.
Jag fick skjuts hem.

Annandag jul fyllde Fredrik 24 år! Ännu ett "julbarn" i vår familj!
Jag grattade på julafton denna enda gång. Annars håller jag isär jul och födelsedagar. De två som fyller på julafton får fler paket än övriga och då icke inslaget i julpapper det som hör födelsedagen till!  (Nån ordning ska det va, som han , med tillägg av en svordom sa, vännen och kommunisten Hermansson, en gång för länge sedan.)
Elsemarie och Lasse sjöng och spelade i Immanuelskyrkan och jag var hos barnen och hade hjärtans roligt med dem!

Nyårshelgen firades med god mat tillsammans med familjen Hallqvist i Hjortkvarn tillsammans med Ulla, Lennart och barnen. På Nyårsdagen  Schwarzvaldstårta till kaffet och Wienkonserten i TV enligt gammal, god tradition!

Så återstår bara för mej att säga GodNatt , Jag har jul och nyårskänslor på grund av det jag har skrivit.
Om någon undrar så funkar åter min iPhone. Den hämtade sig snabbt under gårdagen.
Jag har ringt ett par samtal och emottagit ett i dag och det känns bra att, om det behövs, kunna använda den!  SOV GOTT!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar